this concerns me

Mode, inspiration och trender.

Tre goda ting

Kategori: AW13

Bildkälla: Zara
 
Kunde bara inte låta bli att klicka hem dessa tre godbitar. Har ju ett par svarta loafers från Steve Madden sedan tidigare som jag använt och fortfarande använder mycket flitigt men nu börjar dessa släppa i sömmarna och jag har därför varit på jakt efter ett par nya lika användbara skor. Så när jag kikade in på Zara's hemsida och fick syn på dessa svarta brogues va det ett självklart val. Skjortan och jeansen är ju även de två riktigt klassiska plagg som kan användas till i princip allt, så det fick bli ett köp helt enkelt. Har förresten märkt en tydlig trend i mitt eget shoppande under en tid nu och det är att det nästan alltid slutar med att jag köper plagg i mer klassiska/neutrala färger så som navy, svart, vitt och grått. Självklart dras jag fortfarande till mönstrade och färgstarka plagg men jag väljer allt oftare plagg som känns användbara under en längre tid vilket många gånger hänger på just färgen. I och för sig så påverkas nog detta (i alla fall just nu) av att hösten närmar sig och en mättnad av sommarens starkare kulörer känns alltmer påtaglig. Om ett halvår suktar jag säkerligen efter färg och mönster igen...

COS

Kategori: Inspiration

Bildkälla: COS
 
När sommaren övergår till tidig höst drar jag gärna på mig denna outfit! Får nog bli ett besök hos COS snart..
 
 
 

Detaljer

Kategori: Dagens outfit

Dessa svarta byxor med maffiga guldknappar får stå för dagens detaljer. Byxorna (från Designer Remix) har några år på nacken och jag hade helt glömt av dem men nu är dem framme igen. Visst är det härligt när man kan fynda i sin egen garderob?!

Önskning

Kategori: Vill ha

Bildkälla: Zara
 
Detta skulle jag vilja ha på mig idag!
 
 
 

Önskning

Kategori: Vill ha

Skulle verkligen vilja se denna rutiga jacka i min höstgarderob!

Bildkälla: zara.com

Black and white

Kategori: Inspiration

Bildkälla: Jak & Jil
 
Tänk att svart och vitt kan vara så inspirerande och att det kan vara så snyggt när det matchas i olika mönster och med olika material!

Dagens

Kategori: Dagens outfit

Wish

Kategori: Inspiration

Bildkälla: Zara
 
Skulle inte ha något emot denna outfit, kanske inte idag i värmen men den får gärna finnas i min höstgarderob!
 

Ruter

Kategori: Inspiration

Härlig mönstermix att inspireras av!

Semesterns sista stund

Kategori: Dagens outfit

Idag var jag och åt lunch på Gamla Orangeriet i Bergianska trädgården. Riktigt mysigt ställe och maten va bra den med, så är ni i Stockholm kan jag rekommendera ett besök där! Nu ska jag ta till vara på sista kvällen av min semester (är i och för sig ledig på fredag också) för imorgon är det jobb som gäller igen.

Byte

Kategori: Inköp

Ni vet trenchcoaten och de svarta byxorna som jag hade beställt, jag ändrade lite i den beställningen häromdagen. Istället för trenchcoaten i beige tog jag den i svart, känns mer användbart och passande inför hösten. Byxorna avbeställde jag eftersom jag hittade dem i butik när jag va på stan häromdagen så dem finns redan i min ägo och jag är riktigt nöjd. Köpte även en rutig skjorta som jag ska försöka fota och visa för er snart. Nu ska jag fortsätta njuta av solen här, ha det fint!

Sett på stan

Kategori: Vill ha

Fastnade för dessa skor idag och visst är dem snygga?! Köpa eller inte är frågan..

Lördagsmys

Kategori: Dagens outfit

Har strosat runt lite på stan nu på eftermiddagen och kollat in butikernas höstnyheter som börjat smyga sig fram. Spanade in en hel del fint som jag ska fundera på, bl.a jacka och byxor från Tiger samt skor från Vagabond. Men det som till slut fick följa med mig hem blev två plagg från H&M samt en läpprimer från MAC. Om någon timme blir det bio med P, ska se Känn ingen sorg som är baserad på Håkan Hellströms låtar. Godiset är redan inhandlat så jag är redo!

Har på mig shorts topp och jacka från H&M trend samt converse.

Klassiker

Kategori: Inköp

Kunde inte motstå att klicka hem dessa plagg! Älskar långa kappor och denna i ljust beige är en riktig klassiker som jag kommer kunna använda till så mycket och njuta av länge. Byxorna är ju lite av en favoritmodell, dvs byxor i lite slapp modell, gärna med lite högre midja och med dragsko, som är lätta att både klä upp och klä ner beroende på tillfälle. Har ett antal byxor i liknande modell men de flesta är i navy eller mönstrade. Därför är ett par helsvarta perfekt att addera! Nu får jag bara invänta leverans..

Ögongodis

Kategori: Inspiration

Paljetterna, sportinfluenserna, det slarviga håret, de kattformade solbrillorna, smyckena.. Allt i en perfekt mix som jag inte kan sluta titta på!

Bildkälla: stockholm-streetstyle.com

Min höst

Kategori: Inspiration

Dessa bilder ligger just nu högt upp i min inspo-mapp inför höstens shopping! Så när det blir dags att fylla på höstgarderoben kommer jag främst leta efter följande: kostymbyxor och luftiga byxor, långa rockar, oversize skjortor/blusar, stickade tröjor och polotröjor samt diverse låga skor alternativt med breda klackar. Färgvalen kommer främst bestå av grått, navy, vitt, sand och svart och sedan mixa allt med en hel del mönster!

Bildkälla: style.com

Sunday

Kategori: Dagens outfit

Sitter just nu på tåget mot Göteborg för att spendera några dagar av semestern med min familj. Igår hade jag och P en heldag i sthlm mellan allt resande så då hängde vi i hagaparken på en filt i några timmar, riktigt skönt! Nu ska jag försöka vila lite här på tåget, vi hörs senare!

Borta bra men..

Kategori: Dagens outfit

..hemma bäst, ellerhur?! Om någon timma ska vi checka ut och bege oss mot flygplatsen, känns lite trist men samtidigt ska det faktiskt bli skönt att komma hem till Sthlm igen. Hoppas på fint väder hemma, för visst är det något speciellt med den svenska sommaren när den visar sig från sin bästa sida?!

Ha en skön fredag nu!

Kostymen

Kategori: Inspiration

Ett litet projekt jag har inför hösten är att hitta en snygg kostym i en rak lite boxig modell. Min tanke är att klä ner kostymen så den känns lite sådär härligt avslappnad och som något jag bara slängt på mig. Att matcha med en slapp tischa under känns därför rätt givet men jag tror i och för sig också att det kan bli snyggt med den vita blus jag har hängandes i min garderob som knyts med en stor rosett i halsen. Men då gäller det ännu mer att kostymen inte får kännas för stel och strikt utan då kommer jag köra på t.ex upprullade ärmar på kavajen som kanske matchas med ett par converse för att bryta av ännu mer. Älskar kontrasterna det skapar!

Bildkällor: style.com, StockholmStreetstyle

H&M trend

Kategori: Dagens outfit

Till kvällens middag drog jag på mig shorts och linne från H&M trend (linnet är dock gammalt). Nu blir det filmmys i sängen på rummet tillsammans med lite onyttigheter!

Relaxing times

Kategori: Dagens outfit

Idag är näst sista heldagen här, vi åker hem på fredag förmiddag. Har varit underbart att komma iväg såhär och bara njuta av sol, bad och god mat (tränar i och för sig vissa morgnar), precis vad jag behövde! Blir ett par dagar i Sthlm innan det bär av mot GBG och några dagar i sällskap med familjen, ska bli riktigt mysigt!

Igår kväll såg jag ut såhär: topp från Matthew Williamson for Macy's och shorts från H&M Trend.

Anne Valérie Hash

Kategori: Vill ha

Ge mig hela den där outfiten, speciellt shortsen!

Bildkälla: style.com

Gårkvällens

Kategori: Dagens outfit

Såhär såg jag alltså ut igår: shorts från H&M Trend, topp från Divided och kilklackar från H&M.

Nu blir det frukost och sen en till dag med sol och bad!

Kontraster

Kategori: Inspiration

Det är något speciellt när vackra, glamourösa klänningar har fickor som man lite nonchalant kan stoppa händerna i. Praktiskt och snyggt!

Bildkälla: http://style.com">style.com (Elie Saab)

Balmain

Kategori: Dagens outfit

Inspiration från Balmain. Gillar rutorna, spetsen och allt det vita som känns lite rockigt!

Bildkälla: http://style.com">style.com

https://cdn1.cdnme.se/2056518/6-3/pic_51d8192cddf2b37082a1c881.jpg" class="image">

Kvällens

Kategori: Dagens outfit

Detta hoppade jag i till kvällens middag: shorts från Marni for H&M, linne från Carin Wester och kilklackar från H&M. Nu blir det film på rummet, är rätt trött efter att ha stigit upp 03.45 imorse..

Poolside

Kategori: Resor

Dagens får bli från poolkanten, vilket antagligen är den plats där jag kommer spendera mest tid den kommande veckan. Nu måste jag göra mig i ordning för kvällens middag, ha en härlig fredagskväll!

Silverdröm

Kategori: Vill ha

Verkar aldrig tröttna på denna skomodell och dessa i silver från Zara får mer än gärna pryda mina fötter!

Details

Kategori: Inspiration

Gillar verkligen den här detaljbilden! Hur fint är inte armbandet i guld?!

Semester-time!

Kategori: Allmänt

Blev jobb sent igår igen och trots att min semester börjar idag fick jag rycka in till kontoret ett par timmar imorse för att avsluta det sista. Sen blev det träning (sista passet med min PT för denna månaden) och nu är det full fokus på packning som gäller här hemma. Klockan ringer 04.30 imorgon bitti (puh!) men det är det värt för att få njuta av en vecka i solen! Kommer ha med mig datorn så om allt fungerar som det ska så kommer ni få följa mig från Cypern, vi ses där!

Tired tuesday

Kategori: Dagens outfit

Blev kvar sent igår kväll på kontoret så känner mig lite trött idag men nu är det bara två dagars jobb kvar innan semestern!!

Idag kör jag helblått i form av ljusblå slapp skjorta från Zara och vida byxor i navy från H&M Trend (men dem syns ju inte på bilden). Visst är det underbart att inte behöva ha med sig jacka när man går hemifrån?!