this concerns me

Mode, inspiration och trender.

Prickigt

Kategori: Allmänt



Såhär har jag alltså sett ut idag, min andra dag som student i Borås. Dessa två dagar har känts bra men det är egentligen inte förän på torsdag som föreläsningarna börjar på riktigt, har mer varit introduktion so far. Kan inte direkt klaga på vädret heller, var ju riktigt härligt (och t.o.m varmt) när jag kom hem förut. Nu blir det nog en promme med P och ev köper vi med något hem att äta, måste ju fira min klarade tenta :) Det va i och för sig min ursäkt igår med när vi köpte massa godis, att jag klarat tentan alltså, så vet inte om man kan använda samma ursäkt två gånger i rad... Men men, jag kör på det! Nu måste jag få på mig något promenadvänligt :)
Puss

My dream

Kategori: Allmänt

Idag fick jag äntligen reda på hur det gick på min omtenta jag gjorde för en vecka sedan, ni vet när jag skrev att mitt liv skulle avgöras eller i alla fall för ett år framåt... I våras sökte jag nämligen in till en magisterutbildning i Borås och jag blev antagen MEN med kravet att jag var tvungen att klara min omtenta jag skulle göra i augusti. I måndags (för en vecka sedan) skrev jag denna omtenta och när jag gick därifrån kändes det inte särskilt bra... Men idag fick jag alltså resultatet, JAG KLARADE DEN!! Kan fortfarande inte tro att det är sant! Så numera är jag student i Borås (pendlar från Göteborg) och det närmsta året ska jag läsa magisterutbildningen Fashion Management! Min dröm att en dag få jobba inom mode (gärna med kläder) börjar ta fart och om ett år jobbar jag förhoppningsvis med något moderelaterat :) Självklart kommer ni få följa mig nå min dröm, och det hela börjar nu.

Nu till något annat trevligt, shopping :) Tog en snabb sväng på H&M förut och det blev två inköp, ett rosa träningslinne samt en härlig prickig blus, fina va?!


 

Inspiration

Kategori: Allmänt

Såhär skulle jag vilja se ut imorgon!

           Top - See by Chloé                        Jeans - Vintage 1

  Boots - Munderingskompaniet                Skinnjacka - Jofama

Blommor

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem från jobbet väntade en liten överraskning på mig, P hade nämligen köpt blommor till mig! Visst är dom fina?!



Imorgon väntar ännu mer jobb och så ska jag lämna tillbaks bilen som jag lånat av mina föräldrar. Dessutom måste jag lägga mig TIDIGT imorgon kväll, blir en väldigt tidig morgon på måndag nämligen...

Roadtrip

Kategori: Allmänt

Dagen började med en roadtrip till Borås och såhär såg jag ut när vi traskade runt där :)



Efter Borås tog vi oss till IKEA, Mio, och EM och kollade möbler. Vi hittade en hel del fint men blev inga inköp idag mer än två fönsterlampor samt lite annat smått. När vi väl kom hem väntade ett paket från H&M på att bli upphämtat av mig och däri fanns följande:

22.55

Kategori: Allmänt

Nu är det läggdags för mig alldeles strax, är helt slut av denna heldag på stan! Blev ju fika med en vän och vi hade riktigt kul ihop, skrattade massor! Sen blev det klippning och slingning samt färgning av fransar och bryn, så nu känner jag mig snygg igen :) Blev även ett litet köp, en grå luvtröja. Har letat efter det ett bra tag nu och så idag så hängde den bara där och jag visste direkt att den va min :)
Bjuder på lite blandade bilder från dagen, enjoy! Ser ni att jag har min nya skinnjacka från H&M på mig?!



Heldag på stan

Kategori: Allmänt



Här har ni alltså min nya dunjacka från Massimo Dutti, visst är den fin?!

Idag har jag en heldag på stan framför mig. Först blir det skolan för några ärenden sedan fika/lunch med en vän, klippning och slingning, färgning av fransar och bryn och sen blir jag upphämtad av min syster för att låna bilen inför morgondagen. Imorgon ska nämligen jag och P på en liten roadtrip samt passa på att kolla lite möbler på massa olika ställen. Nu måste jag göra mig iordning!

Godbitar

Kategori: Allmänt

Hur snygga är inte dessa två plagg från Lauren Moshi?!

Wohooo!

Kategori: Allmänt

Idag kom min iPhone 4!!! Det skulle ta 5-6 veckor men det tog bara ca 2 veckor! Så nu sitter jag här och försöker fixa med inställningar, ringsignaler, musik, telefonnr och massa annat... Återkommer senare med ett ordentligare inlägg.

Puss o kram

Meant to be

Kategori: Allmänt

Herregud va det va skönt att få massage idag, det behövde jag. Efter massagen tog jag en liten tripp på stan och hittade två saker jag inte trodde jag skulle hitta... Den första är en mörkblå dunjacka i kort modell från Massimo Dutti. Det som gjorde den extra fin va de härliga bruna detaljerna kring kragen och fickorna samt att det satt ett litet mörkbrunt skärp runt midjan, lovely! Den andra är en ljust brun/beige skinnjacka från H&M som jag föll för första gången jag såg den på deras hemsida, men den tog verkligen slut med en gång! Men idag när jag gick in på H&M på avenyn så hängde den där, alldeles ensam och i min storlek, it was meant to be! Hängde undan båda jackorna tills imorgon så visar bilder på inköpen imorgon om jag köper dem, men det tror jag :)
Här är i alla fall en bild på skinnjackan från H&M.

                      

What a night

Kategori: Allmänt

Sitter här och är väldigt trött då jag vaknat mycket inatt pga stormen på utsidan! Det blåser fruktansvärt mycket och då är ändå inte detta den riktiga stormen, den ska tydligen dyka upp vid lunch... Och jag som ska ut då! Ska nämligen på massage kl:14, vilket ska bli oerhört skönt, men stormen får gärna avta tills dess vilket tyvärr inte verkar troligt just nu. Nåja, i övrigt bjuder dagen inte på så mycket för min del, ska ta det rätt lugnt vilket behövs efter denna natt. Tänkte fixa lite här hemma nu på förmiddagen, bl.a stryka kläder. Hade varit mycket trevligare att sitta vid datorn och klicka hem lite skönheter eller gått på stan och kollat in massa höstnytt! Mode (spec kläder) är verkligen något jag brinner för, och det är det jag vill jobba med. Älskar att titta i modetidningar, kolla runt bland nätbutikers utbud, sätta ihop trevliga outfits, kollar modebloggar, gå på stan och kolla in allt fint, vara smakråd åt P, listan kan göras lång! Jag älskar helt enkelt kläder :)

Dessa underbara Primeboots skulle jag vilja ta på mig idag när jag ska ut i stormen som nu även bjuder på massa regn mitt upp i all vind...
                

It's time

Kategori: Allmänt

Om ett par timmar är det alltså dags. Känns som hela mitt liv kommer avgöras, eller i alla fall för ett år framöver. Det enda jag kan göra är mitt bästa, men det går inte att sluta fundera på om mitt bästa är tillräckligt bra... Oh well, time will tell.

Puss

Triss

Kategori: Allmänt



Såhär såg jag ut igår när jag fjantade mig med vårat filmkort på balkongen innan jag gick iväg för att hyra film, blev Wallander - vittnet. Idag har jag åter igen pluggat lite men snart blir det nog en dusch och eventuellt en promenad med älsklingen, om jag inte fastnar framför Glamourama som just nu visas på TV3 :)

Budget vs. lyx

Kategori: Allmänt

Har satt ihop två olika outfits som jag definitivt inte skulle tacka nej till!
Den ena är en budgetvariant och den andra en lyxvariant. Vad tycker ni?

BUDGET
Svarta chinos - Lindex 399 kr
Vit skjorta - H&M 99 kr
Leopardskor - H&M 299 kr
Armband - Bijoux By Us 169 kr 




LYX
Jeans - Acne 1095 kr
Brun mockatop - Forte Forte 3600 kr
Stövletter - by Malene Birger 2999 kr
Armband - House of Natalia 2699 kr 


Hemmaspa

Kategori: Allmänt

Idag har det åter igen pluggats en del, men snart är det över med det för denna gång... Längtar! Jo, på vägen hem skulle jag köpa några ansiktsmasker då jag har tänkt försöka använda det en gång i veckan. Ansiktet blir ju så lent efteråt och även om det är otroligt skönt att gå och få en ansiktsbehandling på en salong blir det ju rätt dyrt i längden och då är hemmavarianten en bra variant. Köpte Nivea gentle peel off mask, som jag använt många gånger tidigare, kan rekommenderas!



När jag ändå var i stan fick ett par jeggings i grått med skinnrevärer (Lindex) följa med mig hem! Då dom är väldigt jeansliknande i modellen tyckte jag det va ett utmärkt köp för mig som är på jakt efter jeans inför hösten :)

Margaret

Kategori: Allmänt

Nu blir det lunch med en vän och sedan direkt tillbaka till pluggandet.

Slänger upp en snabb dagens vill-ha:

 
                     Mulberry - Margaret bracelet

Ännu en dag...

Kategori: Allmänt

Så har ännu en dag med plugg passerat... Pluggade fram till 17 och sedan blev jag upphämtad av min syster som följde med mig och P och handlade mat på Coop. Handlade bland annat tacos och lax som vi ska äta i helgen och så blev det ju några godsaker också, jag har ju så svårt att stå emot... Måste skärpa mig på den fronten.
Såhär har jag förresten sett ut idag, tyckte det blev en rätt lyckad outfit om jag får säga det själv :)



Shorts - H&M, skor - LdiR, top - American Vintage, tröja - Lexington.

Hjälp!

Kategori: Allmänt



Vilken är snyggast??

Den perfekta tröjan?

Kategori: Allmänt



Detta är kanske inte den bästa bild man skulle kunna tänka sig, men såhär har jag i alla fall sett ut idag... Slappt vitt linne från H&M the garden collection, ljus jeansskjorta från Topshop samt mina svarta leggings jag visade upp igår.
På vägen hem från träningen (körde gym plus zumba vilket är lite av en favorit hos mig) såg jag en superfin (perfekt?) tröja i ett skyltfönster! Den va ljusblå (ska kolla någon dag om den finns i andra färger, gärna grått) med mockadetaljer på armbågarna samt en lovely knäppning framtill.. det liknade ett smalt skärp i skinn men det satt liksom bara fast i kanterna på tröjan och gick alltså inte hela vägen runt tröjan... Antar att det knappt är någon som förstår hur jag menar med den taskiga beskrivningen *haha* men det är faktiskt svårt att förklara... Kanske kan få den på bild någon dag istället :) Vet inte vad det var för märke eller vad den kostar heller så det måste jag också undersöka. Nu blir det varma mackor här som P förbereder!


Trött men nöjd

Kategori: Allmänt

Efter att ha pluggat hela dagen mötte jag upp P för lite gymträning. Kändes lite jobbigare än vanligt, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vi precis avslutat 3 veckors semester och inte direkt tränat under den tiden. Så nu är jag rätt trött i kroppen, men det är samtidigt en skön känsla, och desto bättre känsla fick jag när jag öppnade vårat postfack och såg en liten påse från H&M! Inuti befann sig ett par svarta tights med "skinn"lappar (black divided) som jag beställde för ett tag sedan. Tights är verkligen ett bra plagg, för ofta när jag inte vet vad jag ska ta på mig slänger jag bara på mig ett par tights och en tunika eller ett långt linne och så är man redo, perfekt! Känner mig rätt säker på att dessa kommer användas flitigt i höst, gärna med ett längre linne och en stickad tröja till. Kanske rent utav den grå Hunkydory-tröjan jag visat i tidigare inlägg, om jag nu slår till på den. Än så länge har jag inte bestämt mig hur jag ska göra...

Caught in action

Kategori: Allmänt

Idag blir det biblioteket för mig då jag måste köra stenhårt med plugget denna vecka, så ska verkligen försöka ta mig in till bibilioteket varje dag. Blir antagligen lite färre (eller kanske kortare) blogginlägg denna vecka pga detta men så är det ibland.

Bjuder på en bild från söndag morgon när P fångade mig på bild i köket... Eller snarare i kylskåpet...

29.4

Kategori: Allmänt

Gjorde precis ett test (www.vuxenpoäng.com) om vilken ålder jag borde vara genom att svara på en massa frågor, och gissa vad jag blev... 29.4 år!! Visserligen känner jag mig ibland lite äldre än jag är (26 år) men hallå?! Nästan 30 år?! Det tror jag ju ändå inte... Tycker nog att jag är rätt ungdomlig av mig. Eller vänta lite nu, att sitta och fundera på hur ungdomlig man är känns ju i sig som ett tecken på att man börjar bli "gammal"... Hmm.

Nu till något helt annat. Är inte dessa plagg helt underbara?!


          Smooph - 1699 kr                     Acne - 2599 kr

Yes please...

Kategori: Allmänt



                Hermés - Birkin                    Marc by Marc Jacobs - Little ukita



                    Mulberry - Alexa                        Mulberry - Mitzy hobo



   See by Chloé - Slouchy Drawstring

Mästerverk

Kategori: Allmänt



Såhär har jag sett ut idag när jag och P har varit ute och promenerat i vårt område och njutit av smoothie samt lunch i solen, blev en ceasarsallad för mig. Nu ska jag strax försöka plugga lite men först tänkte jag visa upp lite bilder på mitt mästerverk jag precis blev klar med ;) Fick nämligen ett infall igår när vi var och handlade mat vilket resulterade i att vår kyl nu innehåller denna ljuvliga maräng-jordgubbstårta!! Ska äta den ikväll tänkte vi, det är ju ändå semester... :)

Grey

Kategori: Allmänt

Sitter här och funderar... Har länge tänkt att jag ska köpa en grå tröja inför hösten och efter en del letande har jag fastnat för dessa två, men kan inte komma fram till vilken som är bäst. Tycker att båda är väldigt fina, men samtidigt väldigt olika vilket gör valet svårt. Några tips?
Tror att jag lutar lite åt den högra (Hunkydory) men samtidigt tycker jag att volangerna på den vänstra (Fornarina) är ursöta! Helst vill jag ju ha båda...


Fornarina - 1099 kr.        Hunkydory - 1299 kr.

Härlig dag!

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen, är helt slut efter flera timmar på stan. Började med äventyrsgolf vid Heden, vilket jag verkligen kan rekommendera! Det hela slutade med att jag vann och som pris blev jag bjuden på glass av P, blev en twister :)



Efter min seger traskade vi vidare in till stan där vi köpte en ny tvål till badrummet från Savon de Marseille, älskar dom tvålarna! Efter en runda på NK kom P ut med en dunjacka rikare än innan, en blå från Gant som är riktigt snygg! På Nilsson köpte P även ett par chokladbruna boots inför vintern så nu har han det han behöver, även om det är ett tag kvar till de kan användas. Själv va jag ju på Lindex och hämtade ut mitt efterlängtade paket... Nämligen den mycket omtalade fårskinnsjackan i brunt med vit päls, love it!!

Försäljningsansvarig

Kategori: Allmänt

Har börjat dagen oerhört produktivt. Igår la nämligen jag och P ut lite möbler på Blocket som vi hade i vårt källarförråd så idag har två personer varit här och hämtat samt betalat. Jag hade inte så mycket som var mitt så har hittills bara tjänat 100 kr medans P har dragit in 600 kr. Eller... det va iofs inte riktigt sant, för jag fick ju faktiskt 15 % av P´s vinst då det va jag som skötte försäljningarna, kallade mig själv för försäljningsansvarig/marknadsförare :) Nåja, idag har vi tänkt åka in till stan för att spela lite minigolf samt fixa lite saker på stan. Bl.a ska jag hämta ut ett efterlängtat paket från Lindex. Vad innehållet är får ni se när jag kommer hem igen...

So long!

100811

Kategori: Allmänt



Såhär såg jag alltså ut precis innan jag och P åkte in till stan för vår 3-år-tillsammans-middag. Nya kavajen från Lindex åkte på och så även de nya örhängena. Blev en lite höstinspirerad outfit denna kväll men tyckte det va passande till den grå himlen som väntade utanför.



Bjuder även på en bild från restaurangen. Blev carpaccio på oxfilé till förrätt, röding med dillslungad potatis till varmrätt samt en mycket god crème brulée med passionssorbet till efterrätt! En mysig kväll helt enkelt!

3 år

Kategori: Allmänt

Vaknade kl:07 idag och kunde verkligen inte hålla mig så jag plockade jag fram de presenter jag fixat till P och så fick jag två paket utav honom med!! Idag har nämligen jag och P varit tillsammans i 3 år :) Jag fick en smårutig kavaj med skinnlappar på armbågarna (från Lindex) samt ett par örhängen från Marc by Marc Jacobs. Jag är supernöjd!

 

Inför kvällen har vi bokat bord på 1252 där vi ska äta middag, blir antagligen förrätt, varmrätt och efterrätt så det ska blir riktigt gott!

Kram

10.21

Kategori: Allmänt

Idag blir det stan med älsklingen! Glömde köpa kort när jag handlade presenterna igår så det ska jag fixa först medan P går och fixar present till mig :) Därav börjar vi med att gå separat på stan för att sedan mötas och kolla Kalaset som drar igång idag. Blir kanske någon matbit någonstans också.

Dagens vill-ha:



Hunkydory 999kr. Finns att köpa hos www.tintinstyle.se

100809

Kategori: Allmänt

Såhär såg jag ut tidigare idag när jag fikade med en vän och traskade runt på stan för att försöka hitta något fint till P då vi firar 3 år tillsammans på onsdag! :)

 

Visst är mina rosa boots helt fantastiska!! Blev kär i dom första gången jag såg dom på fiorucci tidigare i sommar och när jag inte kunde sluta tänka på dom bestämde jag mig för att slå till men då fanns inte min storlek kvar... Men jag gav mig inte, utan hittade dom till slut på missgreta.se och så blev dom mina! Är fortfarande MYCKET nöjd!



Blev två små inköp till mig själv på stan, en eyeliner från Isadora och en mascara från L'ORÉAL. Får återkomma med en recension vid ett senare tillfälle om hur dom fungerade.

Puss!

Ja tack!

Kategori: Allmänt

Nu är det nog snart läggdags här... Imorgon blir det frukost med en vän på stan och sedan åker jag och P till Lidköping över helgen så då blir det inget bloggande tyvärr. Tänkte däremot bjuda på lite av dagens inspiration, eller ska vi kanske kalla dom härligheter som mer än gärna får dimpa ner hemma hos mig ;)


Top, Custommade - 999kr. Väska, By Malene Birger - 3799kr.



Halsduk, Custommade - 1799kr. Ballerina, See by Chloé - 2499kr.


6 veckor...

Kategori: Allmänt

Idag har jag och P varit på stan i flera timmar. Va riktigt mysigt att gå runt men nu är jag helt slut i fötterna så det är skönt att vara hemma igen. Shoppade inget idag, eller typ inte... Gjorde "bara" en beställning på iPhone 4 som tyvärr va slut så den skulle skickas hem till mig om ca 6 veckor. Men då har jag ju något att se fram emot!



Just det ja! Jag har ju glömt visa upp ringen som jag såg på Gran Canarias flygplats på hemvägen som P köpte till mig :) Jag är väldigt nöjd med den måste jag säga!! Tyvärr kommer den inte fram så bra på bilden, men det är i alla fall en stor ljusrosa sten (rosenkvarts) som är hur härlig som helst!



Sist men inte minst kommer här även dagens outfit!

Shopping

Kategori: Allmänt

Just det ja, när jag kom hem från Gran Canaria väntade ju ett paket från H&M på att bli uthämtat så det kunde jag ju inte vänta med så igår kväll hämtade jag påsen och tog med mig den hem... Har provat allt nu på morgonen och även fått till en hel del fina outfits, gissa om jag är nöjd!! H&M vet verkligen vad dom sysslar med, och till super bra priser dessutom!


                         

Skjortan som syns på bilden kommer inte fram så bra på bilderna men den är transparent i militärgrönt och lite längre i modellen så den passar perfekt till tights när man känner för att vara lite bekväm. Den randiga tröjan är loose fit med tighta ärmar och även den lite längre, hur mysig som helst! Shortsen är av modell "fit boyfriend" och va ett riktigt kap då dom va på REA och endast kostade 49,50kr!!

Nu ska jag fixa frukost här.
Kram

Gran Canaria 27 juli - 3 augusti

Kategori: Allmänt

Här kommer då det utlovade bildregnet från resan, enjoy!