this concerns me

Mode, inspiration och trender.

H&M + Marni = sant!

Kategori: Allmänt


Då va nästa gästdesigner för H&M officiellt och det blir ingen mindre än Marni! Måste säga att jag är mycket positivt överraskad och jag är redan oerhört spänd över att få se hur kollektionen kommer att se ut!

Bildkälla: Elin Kling

Det går bra nu

Kategori: Allmänt

På väg hem efter första dagen på Uniforms. Känner att jag kommer trivas bra, alla är super trevliga och kontoret är riktigt mysigt!

Min helg i bilder

Kategori: Dagens outfit


Nya kjolen från Zara invigdes...


Åt god lunch med älsklingen...


Kollade julskyltning och njöt av vackra julbelysningar...


Fikapauser...


Och en tjock(!) liten häst...

Ett sant hantverk!

Kategori: Allmänt

Idag har jag vandrat runt på stan tillsammans med min älskling. Blev inga köp alls för min del men jag såg ett par helt FANTASTISKA skor!! Stilrena och herrinspirerade i svart skinn och något utav det finaste jag sett på mycket länge! Kan inte sluta tänka på dom...

Tre dagar kvar

Kategori: Allmänt

Efter knappt två veckor ledigt är det på måndag äntligen dags för mig att börja mitt nya jobb. Jag kommer att arbeta som ekonomiassistent på Uniforms for the Dedicated, vars herrkläder finns hos diverse återförsäljare bland annat NK och Grandpa. Uniforms är ett mindre modeföretag som jag tror kommer passa mig perfekt då man ofta får möjlighet att delta i fler aspekter av företaget när det är färre anställda. Min erfarenhet från Velour, som även det är ett mindre modeföretag när man ser till antal anställda på huvudkontoret, bidrar till att jag tror att jag kommer trivas på Uniforms då gemenskapen ofta blir starkare. Uppdateringar om hur det går för mig kommer komma allteftersom här i bloggen.

H&M SS12

Kategori: Vill ha


Längtar redan till våren när jag ser dessa superfina plagg från H&M SS12. Favoriten är definitivt de svartvita skorna! Måste. Ha.

Bildkälla: Columbine Smille, Emmas Mode

Från fest till vardag

Kategori: Vill ha


Två helt skilda plagg, men lika snygga! Den svarta asymmetriska klänningen känns avskalat snygg och skulle passa perfekt för kanske nyår medans den grå transparenta skjortan känns som ett perfekt plagg till vardagsgarderoben. Vill ha! Behöver jag säga att jag är tokig i kläder?!

Bildkälla: zara.com

Greatest Hits

Kategori: Vill ha


Tänkte jag skulle börja skriva på en liten önskelista inför julen och har nu suttit ett bra tag framför datorn och hittat massa olika moderelaterade böcker jag vill ha. På min lista hittar ni bland annat Harper's Bazaar - Greatest Hits av Glenda Bailey.

Att fönstershoppa

Kategori: Inspiration



Hur kan det vara så kul att "fönstershoppa" på nätet?! Kanske för att jag får lov att drömma mig bort utan några begränsningar. Dessutom inspireras jag till att se nya kombinationsmöjligheter för min egna garderob och ibland hittar jag även fina budgetalternativ till de där extra lyxiga plaggen. Brukar ni fönstershoppa?

Kavaj: Diane von Furstenberg
Halsband: J.Crew
Byxor: Notify
Skor: Reed Krakoff
Tröja: Kain
Väska: Proenza Schouler

I påsen...

Kategori: Inköp


...gömde sig den här vita tröjan som jag redan har i marinblått och älskar!

Julridån gick upp

Kategori: Inspiration


Idag blev det en sväng in till stan för att se när ridån för NK's julskyltning rullades upp kl:11.50. I år är det JoAnn Tan, creative director för Moschino, som stått för skyltningen och jag måste säga att jag blev mycket imponerad! Svårt att se alla detaljerna här på bilderna, man måste nästan se det i verkligheten så man ser hur figurerna rör sig tillsammans med musiken. Både barn och vuxna flockades kring skyltfönstrena och ju mer man kikade desto fler roliga detaljer fick man syn på.  Tror faktiskt att det va den bästa skyltningen jag sett i Sverige, oerhört välgjort!

Varför rött...

Kategori: Inköp


I denna fina påse gömmer sig presenten som älsklingen gav mig under gårdagen. Kan ni gissa vad det kan vara?

Samarbetssvårigheter

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från stan. Är helt slut! Kanske inte så konstigt då vi varit iväg i drygt 8 tim!! Tänkte jag skulle bjudit på en smygtitt på presenten jag fick av P idag under shoppingturen, men bilduppladdningen är inte på min sida ikväll så bild kommer under morgondagen istället. Nu blir det ost kex och vindruvor här. Ha en härlig kväll!

Inget för mig

Kategori: Allmänt


Igår släpptes ju H&Ms samarbete med Versace och det va nog det första samarbetet som jag valde att inte besöka. Föll inte för ett enda plagg, lite tråkigt. Köpte ni någonting?

I helgen blir det stan med P för att leta lite grejer till lägenheten, typ skohylla och liknande. Dessutom ska jag få välja en liten present!

Bildkälla: hm.com

Plisserat

Kategori: Inköp


Denna svarta plisserade kjol va ett av köpen jag gjorde innan jag åkte till Stockholm. Den kommer från Zara och kommer bli ursnygg med ett par svarta strumpbyxor och en oversize stickad tröja!

Stjärnklart

Kategori: Vill ha


Som jag önskar att jag hade dessa stjärnbrallor från Sonia by Sonia Rykiel i min ägo!

Önsketing

Kategori: Önskeoutfit



Idag önskar jag mig dessa fyra ting att bära tillsammans i en läcker outfit!

Byxor: Maison Martin Margiela
Polo: Topshop
Väska: Whyred
Ankle boots: Kors Michael Kors

Ett nytt kapitel

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på tåget mot Stockholm och ska va framme om en timma. Känns både spännande och nervöst att börja ett nytt kapitel i mitt liv med ny stad och nytt jobb. Men innan jag börjar mitt nya jobb har jag nästan två veckor ledigt att bekanta mig med både lägenheten och staden. Ikväll ska jag och älsklingen (som inte setts på två veckor!) köpa hem thaimat och mysa i soffan, längtar!

News

Kategori: Vill ha

Bland de kommande nyheterna hos Lindex fann jag dessa två godbitar!
Bildkälla: Lindex Shop Online

Spara vs. slösa

Kategori: Spara vs. slösa

Zara - 399 kr                                        Tibi - ca 4700 kr

Vilken skjorta väljer du? Sparar du eller slösar du? Jag tycker att skjortan från Zara är ett mycket hett alternativ!

Lördagsshopping

Kategori: Allmänt

Har spenderat dagen på stan med mamma och syster. Blev lite shopping, men exakt vad visar jag i senare inlägg. Nu: liggläge i soffan!

Dagens

Kategori: Allmänt

Idag blir det afterwork efter jobbet då det är min sista dag på Velour.

Skjorta: Nowhere
Tröja: H&M Trend (ny!)
Boots: Nelly White Label

Tid för förändring

Kategori: Vill ha

Imorgon är det min sista dag på Velour, känns lite konstigt att jag inte ska gå dit mer men nu väntar nya äventyr! På tisdag åker jag till Stockholm och denna gång för att stanna! Har några dagar ledigt innan jag börjar mitt nya jobb så tänkte passa på att lära mig stan lite bättre, fixa och dona i lägenheten, slappa och allmänt förbereda mig inför Stockholms-livet med min älskling. Tänkte även passa på att besöka COS och klämma på den stickade tröjan samt de svarta bootsen.

Mönster i all enkelhet

Kategori: Inspiration

Häromdagen kikade jag i Zara's lookbook för november och fann tre favoriter. Bild 2 är enkelhet när den är som bäst, älskar ju det androgyna!
Bildkälla: zara.com

SS12 hos en av mina favoriter

Kategori: Vill ha

Trots att vi är mitt inne i hösten och att jag älskar att bära stickade tröjor så kan jag inte annat än att längta till våren och speciellt H&Ms vår! Färgerna är fantastiska!! Men även det svartvita känns helt rätt!
Bildkälla: nathaliehelgerud.faksimile.no

Polons mångsidighet

Kategori: Inspiration

Polon är ett snyggt (och praktiskt!) plagg som kan bäras på många olika sätt. En av mina favoriter är att bära en grovstickad polo till ett par slitna boyfriend jeans, ledigt snyggt!

Perfektion i det enkla

Kategori: Inspiration

Hur fruktansvärt snygg är inte hela denna outfit?! Blir verkligen påmind om att det är det enkla som gör en outfit! Jag menar, hur snyggt är det inte med en enkel topp jeans samt en kavaj?! Vill man inte känna sig allt för enkel (vilket jag i och för sig inte tycker att man gör) kan man satsa mer på exempelvis smyckena, väskan eller skorna. Väskan från Givenchy har jag haft ögonen på sedan tidigare då den faller under kategorin "enkel, svart vardagsväska med snygga detaljer" som jag är på jakt efter!
Bildkälla: StockholmStreetstyle

Färgchock

Kategori: Allmänt

Idag kombinerar jag rosa med orange, härlig kombination i höstdimman!

Dagens

Kategori: Allmänt

Sexpack

Kategori: Vill ha

Har jobbat idag och sitter just nu i soffan hos mina föräldrar. Hittade dessa sex godbitar som gav mig lite inspiration. Nä nu har Så mycket bättre börjat!
Kjol: DKNY
Skjorta: Equipment
Boots: Pierre Hardy
Väska: Miu Miu
Tröja: Aubin& Wills
Leggings: Maison Martin Margiela

Moon

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från middag med jobbet. Vi var på thairestaurangen Moon och den va verkligen precis så bra som ryktena sa! Nu, bums i säng!

BRICS

Kategori: Vill ha


Blev fullkomligt förälskad i dessa kappor med en gång när de dök upp på skärmen! Och hur snygga är de inte stylade på bilderna?!

Bildkälla: brics-store.myshopify.com

Nyansera ditt liv

Kategori: Inköp

Ni som följer min blogg vet att jag just nu är oerhört svag för stickade tröjor men det verkar även vara så att plagg med två färger, gärna närliggande nyanser, hamnar i min garderob. Just nu är det cremevitt och vitt ihop som jag fallit extra hårt för!
Skjorta: Nowhere
Stickad tröja: H&M Trend

Utelåst...

Kategori: Allmänt

...vid Velour.

Livet i en resväska

Kategori: Allmänt

Lever just nu i en resväska (fullproppad med mina favvoplagg) hos mina föräldrar och kommer göra det i två veckor till. Sen bär det av mot mitt nya liv i Stockholm! Flyttlasset gick ju redan i helgen så lägenheten är möblerad och P bor redan där, bara jag som fattas!