this concerns me

Mode, inspiration och trender.

Shoe-mania!

Kategori: Allmänt

       
             Ash - 1799 kr                                Palladium - 699 kr

                

           Topshop - 1055 kr                                   Ugg - 1899 kr

                   
                Nelly - 379 kr                                   Topshop - 999 kr

Black is beautiful

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare! Vet att ni är några som läser men ändå fick jag inga kommentarer på min fråga om jag borde köpa de grå skorna... Bättring! Nåja, tog beslutet att köpa ett par skor, men inte dom grå jag frågade om utan istället blev det skorna ni ser här nedanför. Skorna är från Vagabond och kostar 650 kr. Var ju egentligen oerhört sugen på Ash skinnsneakers med kedjor på som jag visade tidigare men dom var ju lite dyra, så blev dessa istället! Har även köpt ett svart diadem med pärlor på samt en svart variant av bomberjackan, ni vet väl att den är på ingång igen?!


Fascination

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som, av någon anledning, har en liten "förkärlek" till dessa tvillingar?! Jag kan komma på mig själv studera deras kläder, deras hår och deras accessoarer länge länge... Jag tror helt enkelt att jag tycker dom är fascinerande av någon anledning, fråga mig inte varför...

Perfect colours

Kategori: Allmänt

Det är inte direkt några problem för mig att hitta underbara plagg och accessoarer, älskar ju kläder och lägger därför rätt mycket tid på att kolla in webshops, tidningar, bloggar osv. Här är en liten outfit som jag utan problem skulle slänga på mig. Färgerna är helt perfekta för årstiden!


          Lindex, byxor - 399 kr                Mauro Grifoni, tröja- 1590 kr


    Ash, skinnsneakers - 1395 kr              Black Lily, mockaväska - 2799 kr

The million dollar question...

Kategori: Allmänt




Dom här fantastiska skorna fastnade jag för i fredags, och med tanke på att grått kommer vara riktigt stort till våren känns dom ju mycket passande! Ett stort plus är att dom kändes riktigt sköna på! Nu är bara frågan: köpa eller inte köpa? Vad tycker ni?

Veckans inspiration

Kategori: Allmänt

Den här bilden tycker jag är så otroligt rogivande och precis såhär skulle jag vilja se ut! Enkelt och avslappnat men shit vad snyggt!


Bild lånad från The Sartorialist

Blood red

Kategori: Allmänt



Målade naglarna röda igår kväll i ett försök att pigga upp mig själv... Vet inte om jag blev så mycket piggare men fina blev dom i alla fall :)

Höstfavoriter

Kategori: Allmänt


        Filippa K - 2500 kr                      Whyred - 1399 kr


         D Brand - 799 kr                          Only - 399 kr

Lördag och sjuk

Kategori: Allmänt

Vaknade upp med världens förkylning idag, riktigt jobbigt! Blir nog några avsnitt av Rachel Zoe Project nu :)

Tamaris + Lisbeth Dahl

Kategori: Allmänt

Va riktigt härligt att gå på stan idag, har ju haft så mycket föreläsningar det senaste och så lite tid till annat. Blev några inköp men tänkte bröja med att visa upp två av dom. Köpte ett par svarta, rätt klassiska stövlar från Tamaris som jag verkligen är supernöjd med! Hade inte alls tänkt kolla på skor men så helt plötsligt stod dom där och dom va bara helt underbara, enkla men fantastiska! Det andra köpet jag visar upp idag är en liten låda i sammet med pärlor på locket från Lisebeth Dahl som jag ska ha lite av mina smycken i. Riktigt söt!


Tara

Kategori: Allmänt

Nu blir det frukost och sedan åker jag in till stan, har planerat att bl.a besöka Monki samt nyöppnade Tara. Visar inköpen senare idag, för det lär bli några stycken om jag känner mig själv rätt :) Har ju redan spanat in lite godbitar!



Walk this way

Kategori: Allmänt

På den ena kursen jag läser just nu (Creative Businessmanship) startar alltid våra föreläsare föreläsningen med en musikvideo som vi får se, och sedan pratar vi om kläderna :) Igår fick vi dock se en video på morgonen och sedan en till efter lunch då föreläsaren tyckte att vi behövde lite ny energi. Detta är musikvideon vi fick se på morgonen...

Monki

Kategori: Allmänt



The pilot

Kategori: Allmänt



Invigde min pilotjacka idag, riktigt skön och mysig att ha på sig! Enligt Lindex hemsida ska den faktiskt komma in igen för er som är sugna :)

Sartorialist

Kategori: Allmänt

Visst är den här bilden helt underbar! Den ger så mycket energi, inspiration och glädje!



Bild lånad från The Sartorialist

Igår och idag

Kategori: Allmänt



Till vänster ser ni gårdagens outfit och till höger ser ni dagens. Gårdagens outfit var definitivt skönast och nog även den jag var mest nöjd med. Dagens outfit kändes iofs också bra, men på bilden kommer den inte fram så tydligt... Byxorna har nämligen stora härliga guldknappar på sidorna samt dragkedja längst ner på sidorna (Designer Remix Collection). Kanske kan få till en bättre bild på dom en annan dag...

299 riksdaler

Kategori: Allmänt

I morse fanns klänningen i min storlek så då var jag bara tvungen att slå till! Absolut värd sina 299 riksdaler!

Kärlek

Kategori: Allmänt

Är helt kär i dessa fantastiska klackar och den underbara klänningen!! Problemet är bara att de är helt slut i min storlek på H&Ms webshop, så som det brukar vara med de allra finaste plaggen med andra ord...

Praliner

Kategori: Allmänt



Tog en kort promenad med P förut och då såg jag ut såhär. Köpte chokladpraliner som vi ska äta ikväll :) Imorgon är det Borås som gäller igen, är rätt fullt upp denna vecka med så kommer vara helt slut varje dag antar jag... Men jag trivs ju i alla fall med det jag valt att läsa!

Gårdagens

Kategori: Allmänt



Såhär såg jag alltså ut igår, svarta "sammets"-byxor (Dr. Denim), top (Gina Tricot), skinnjacka (H&M trend), långt peace-halsband (Albrekts Guld) samt mitt nya nagellack från Chanel!

Tidsbrist

Kategori: Allmänt

Ska iväg på födelsedagsfirande direkt efter jobbet så får bli ett ordentligt inlägg imorgon istället... Hoppas ni alla får en trevlig kväll! Visar bild på dagens outfit imorgon :)

Veckans inspiration

Kategori: Allmänt

Tänkte starta ett återkommande avsnitt här i bloggen som jag tänker kalla "veckans inspiration". Detta inlägg kommer variera något och innehålla saker så som bilder, outfits och kläder som inspirerar mig just nu. Denna vecka inspireras jag av dessa plagg:


    Diane Von Furstenberg - $469            Ètoile Isabel Marant - $312

              Chloé - $1195                            Dori Csengeri - $192

1985

Kategori: Allmänt

Dagens inköp:

Skagen

Kategori: Allmänt



Idag när jag kom hem hade P gjort egen skagenröra som vi mumsade i oss på detta vis, riktigt gott!

Dagens outfit består av skinnshorts (MQ), linne (Dagmar) samt grå tröja (H&M), perfekt outfit för att både känna sig bekväm och vardagsfin :)

Paradoxal

Kategori: Allmänt



Detta är delvis vad jag har haft för mig i Borås idag. Vi var indelade i grupper och vår grupp fick som uppgift att ta reda på information och besvara tre frågor kring Armani vilket skulle presenteras på plakat som bilden visar. Vi skrev även ut lite bilder som vi satte fast och sedan presenterade vi detta för övriga studenter.
Tidigare under dagen fick vi även en kortare presentation av Chanel som vi därefter fick arbeta med genom att svara på frågor och diskutera. Behöver jag säga att jag verkligen trivs med min utbildning?! Alla bilder och allt snack om Chanel gjorde att jag var tvungen att köpa ett nagellack från Chanel på vägen hem. Det blev en av höstens färger, "paradoxal" nr 509. Har precis testat lacket och det är riktigt härligt och höstigt! Love!

Skinn

Kategori: Allmänt

Blir kanske lite färre eller kortare inlägg denna veckan pga en mycket hektisk vecka i Borås. Har föreläsningar 9-17 varje dag vilket innebär att jag inte är hemma förän ca 18.30. Kommer med andra ord vara helt slut på kvällarna...

Slänger i alla fall upp en dagens-vill-ha:



                     Skinnleggings, Custommade - 1599 kr

Hur många "love at first sight" kan man få?

Kategori: Allmänt

Jag bara ÄLSKAR den här militärjackan!! Tänker mig den till jeans alt. skinnleggings, ett slappt linne samt boots, fulländat!
Synd att den är så dyr bara...


Rachel Zoe

Kategori: Allmänt



Hemma från Lidköping! Vi har haft det riktigt mysigt och ätit massor av kakor, tårta och mat samt lekt med P's systers barn :) Känner mig riktigt trött nu så funderar på att leta upp säsong 2 av Rachel Zoe projekt och bara ligga i sängen och titta på det, låter slappt och skönt va?! Lite senare blir det nog en hemmagjord latte, blev riktigt bra sist!

100911

Kategori: Allmänt

Nu drar jag och P till Lidköping, är tillbaks imorgon. Kan hända att det dyker upp något inlägg under tiden jag är borta, så kika gärna in igen! :)

                             

latte pronto

Kategori: Allmänt

På vägen till borås i morse åkte vi förbi en buss som hade kört av vägen. Troligen hade busschaufören fått en hjärtinfarkt men som tur var verkade inga passagerare kommit till skada. Det va dock lite obehagligt att åka förbi då bussen låg en bra bit ner i diket med framrutan helt krossad och massa blåljus runtomkring.
Dagen i Borås va ganska onödig då vi fick information om vår uppsats som är först nästa termin plus att vi ju redan skrivit en uppsats så informationen kändes lite väl basic. Dagen har ändå varit rätt trevlig då jag samt några tjejer som pluggar tillsammans fikade på Espresso House samt att jag köpte en liten pryl till hemmet innan jag åkte hem. Inköpet består av en "latte pronto" från OBH Nordica och dess funktion är att värma samt skumma mjölk så jag kan göra min egna latte här hemma! Ska testa den ikväll så återkommer med min åsikt senare om det är någon som är intresserad?!




Hade för övrigt inte varit helt fel om man kunde fått traska runt i dessa idag...

                                       

To die for!

Kategori: Allmänt

Jag bara ÄLSKAR den här jackan från Dagmar!! Den har otroligt fina detaljer med puffärmar samt ett veck baktill som ger ett fint fall i ryggen. Den är to die for! 

                                           Ann Jacket SEK 3195, Dagmar - NELLY.COM 

               

Ann Jacket SEK 3195, Dagmar - NELLY.COM

"the role of a buyer"

Kategori: Allmänt



Såhär har jag alltså gått omkring idag! Tröjan är en nyhet i garderoben, köpte den igår, och efter idag vet jag att den kommer bli en välanvänd favorit :) Dagen har mestadels spenderats i Borås, hade föreläsning från 9 till 16 och det va mycket intressant. Ämnet kretsade kring tidsplannering i klädbranschen från idé till färdig produkt, "the role of a buyer" osv. När jag kom hem gick jag och P till det nyöppnade cafét i närheten av vår lägenhet. Blev en köttbullemacka samt deras hemmagjorde glass, gott! Väl hemma fick jag min kandidatexamen-present av P som ni ser nedan...

Powerwalk

Kategori: Allmänt

Gick ut för en liten powerwalk förut, det va riktigt skönt. Powerwalken avslutades med en stund liggandes på bryggan i solen utanför vår lägenhet, så härligt! Nu ska jag duscha och sen blir det nog en omelett till lunch :)


L.O.V.E

Kategori: Allmänt

Älskar dessa!! Silverdetaljerna gör dom så otroligt härliga och speciella!



Boots - Ash 2590 kr

Kläder som motivation

Kategori: Allmänt

Har en ledig dag idag och det känns så skönt! I eftermiddag ska jag träna och innan dess ska jag fixa lite här hemma, ev läsa lite i min kursbok och kanske ta en promenad. Tittade precis in på H&Ms onlineshop och av en slump kollade jag in deras REA och då hittade jag två plagg jag var tvungen att klicka hem! Västen är från Fashion agains aids-kollektionen och den funderade jag på att köpa för ett bra tag sedan men det blev aldrig av... Men nu var den på halva priset så för 149 kr fick den bli min! Baddräkten valde jag för att ha den som motivation att komma i bättre form inför nästa sommar. Var sugen på liknande modeller redan denna sommar men tyckte inte att de satt så snyggt på mig, så nu har jag press på mig till nästa sommar! Även baddräkten var på halva priset så det blev endast 99kr. Nu ska jag nog stryka lite kläder...

Söndag

Kategori: Allmänt



Tog båten hem från jobbet idag, vilket va riktigt härligt då solen sken! Ser ni förresten att jag har min nya svartvita kavaj på mig?! Känner mig mycket nöjd med den! När jag kom hem hade P lagat mat till mig, det blev tikka masala. Så nu är jag mätt och nöjd :)

 

Avslöjandet...

Kategori: Allmänt

Då var det dags. Att avslöja vad den lilla asken innehåller som jag unnade mig för att jag klarat av 3 år på Handels och alltså fått min kandidatexamen!




Ett vackert läderarmband i svart med detaljer i guld från Mulberry, enkelt men otroligt snyggt, I love it!

Svartvitt

Kategori: Allmänt



Verkar som om jag har fastnat för svartvita plagg just nu, för idag kom jag hem med denna lilla kavaj från H&M. Visst är den fin?! Tänker mig den till ett par svarta byxor/mörka jeans samt ett vitt eller svart lite slappare linne, perfekt kombo för hösten! Nu ska jag slappa framför TV:n, har jobbat hela dagen och imorgon blir det jobb igen...
Puss!

Hemmakväll

Kategori: Allmänt



Spenderar kvällen hemma i min ensamhet, men det kan vara rätt skönt emellanåt. Som ni ser på bilden blir det sushi och lite godis och en soffa alldeles för mig själv! Kan sträcka på mig så mycket jag vill och bara slappa, behövligt efter denna första veckan i Borås. Hoppas ni alla får en skön kväll!

H&M + Lanvin

Kategori: Allmänt

Just det ja, vad säger ni om H&M's nästa samarbete som blir med Lanvin?! Ska bli intressant tycker jag! Undrar vad priserna kommer hamna på...

A good day!

Kategori: Allmänt

Det här är min kurslitteratur för min första kurs i Borås - Creative Businessmanship. "Modefabriken" känns ju verkligen som en perfekt titel för mig som älskar mode! Har aldrig känt att jag skulle vilja läsa kurslitteratur bara för att jag är sugen men nu känner jag verkligen så! Tror verkligen att jag valde rätt som sökte till Fashion Management! Hade även den första föreläsningen idag och trots att det var en heldag (9-16) så va det inspirerande och intressant! Love love love!!



Efter denna långa dag tog jag faktiskt en liten sväng på stan. En tjej jag träffat genom utbildningen hade nämligen på sig ett par superfina leggings idag så jag va bara tvungen att se efter om de fanns kvar i butik, och det gjorde dom! Så blev alltså ett par svart-vita leggings med stadstryck från Lindex. Blev även en liten present till mig själv som jag funderat på ett tag om jag skulle köpa... Ville unna mig något fint för att jag fått min kandidatexamen från Handels, och då blev det den lilla asken ni ser på bilden nedan. Vad som befinner sig i den sparar jag med att visa ett litet tag...  

Underbar höstdag

Kategori: Allmänt

Tror att jag låter bilden tala för sig själv...

Less is more

Kategori: Allmänt

Accessoarer kan verkligen förhöja en hel outfit. Det gäller dock att inte ta på sig för mycket på en gång, less is more! Är kläderna enkla och i dämpade i färgerna så tycker jag absolut att man kan satsa på lite större accessoarer samt lite mer färg. Det gäller att hitta något man trivs i och som inte gör att man ser ut som en julgran ;) Jag använder t.ex alltid örhängen men beroende på storlek och utseende av dessa matchar jag ibland med ett eller två halsband alternativt armband eller bara en stor ring (som den nedan). En favorit hos mig är också olika skärp som man kan ha i midjan, perfekt till lite slappare linnen, toppar och skjortor. Nedan ser ni några härliga accessoarer som jag hittade för en stund sedan. 

   
       Skärp - Pieces 179 kr                   Hatt - Filippa K 699 kr
  
       Armband - Nelly 69 kr                   Ring - H&M 49,50 kr

    Mockaskärp - H&M 99 kr              Armband - House of Natalia 849 kr