this concerns me

Mode, inspiration och trender.

I'm alive!

Kategori: Allmänt

Jobbade idag trots att Nordstan va bombhotat. Det va faktiskt lite läskigt att komma in till stan och se massa poliser och väktare överallt. Men nu är dagen över och jag överlevde som tur va! Tog även en snabb sväng på H&M och jag fastnade för tre godbitar som jag bara inte kunde motstå!



Nu blir det tacopaj! Ajö!

"Sex and the City"

Kategori: Allmänt

Gud va det kändes skönt igår när jag skickade in min hemtenta! Hade suttit och spänt mig hela dagen så det va verkligen en lättnad när jag blev klar. Skrev även klart min sista del på vårt grupparbete igår, ska redovisas imorgon. Förresten, gissa vad min hemtenta handlade om?! Den handlade om "Sex and the City" och märkens roll i hur de kan skapa identitet, mening och stil. Skrev då främst om Manolo Blahnik, som Carrie va förtjust i! Kul va?! Ämnena är lite annorlunda i Borås jämfört med Handels :) Och apropå "Sex and the City"... Jag och P har bokat en resa till New York till våren! Vi ska vara borta 1 vecka och det blir över påsk! Längtar såååå mycket!

Förresten, H&M har fått in massa fina saker i online shopen! Här är mina favoriter!!


Päls, päls, päls

Kategori: Allmänt


Fick precis syn på den här pälsväskan (i pälsimitation) och viss är den söt?!

Hemtenta

Kategori: Allmänt

Nu blir det hemtenta hela dagen!!

Gynning och Kling

Kategori: Allmänt

Om jag fick säja en svensk personlighet som jag verkligen gillar så måste jag säga Carolina Gynning! Hon är alltid så otroligt glad, rolig och bjuder på sig själv vilket i princip alltid får mig på bra humör. Måste därför lägga upp detta avsnitt av "Show by Kling" som jag tyckte va hur kul som helst! Elin Kling är faktiskt också en favorit hos mig då hon också är rätt kul och bjuder på sig själv. Så, gillar ni också Gynning och Kling och dessutom älskar kläder då är detta programmet för er!! 

What a day...

Kategori: Allmänt

Herregud vilken dag säger jag bara! Livliga diskussioner med programansvarig, ingen respons på kritik, oprofessionellt bemötande, problem och konfrontationer i nya grupparbetet, utdelning av hemtenta, stress och huvudvärk. Ja ungefär så skulle man kunna sammanfatta dagen i Borås. Tänker inte gå in mer på detta just nu då jag verkligen inte orkar tänka på det. Nu ska jag istället sätta mig med en kopp hallonte i soffan och försöka slappna av så gott det går, är ensam hemma ikväll.

Gårdagens shopping

Kategori: Allmänt

Det var alltså denna kavaj jag fick med mig hem från stan igår. Köpte den på H&M och tycker den är perfekt då den passar både till att klä upp men även till ett par slitna jeans och ett slappt linne. Ser mig använda den i många olika situationer, kanske på en jobbintervju i framtiden!

Frukost...

Kategori: Allmänt


på stan med P idag, riktigt mumsigt! Scones och latte slår aldrig fel! Efter frullen blev det en tur på stan i regnet. Vad jag kom hem med dyker nog upp på bild imorgon....

Jag döööör!!

Kategori: Allmänt

Glöm alla skor jag visade igår! Jag har hittat de PERFEKTA BOOTSEN!! Dom kommer från Marc by Marc Jacobs och jag skulle verkligen kunna frånstå massa shopping för att istället köpa dessa!! Dom är helt underbara!! Frågan är bara vilken färg som är snyggast, vinröd eller svart? Tror jag lutar åt vinröd...

En liten lättnadens suck...

Kategori: Allmänt

Äntligen är grupparbetet inlämnat och redovisat!! Och redovisningen samt opponeringen gick riktigt bra! Så känner mig nöjd. Men det har varit OTROLIGT påfrestande att komma till denna punkt då jag varit sjukt stressad rakt igenom pga problem inom gruppen. Energinivån har inte direkt varit som den brukar och jag har haft svårt att slappna av. Men nu är det som sagt över, i alla fall för denna gång. Har nu ett nytt grupparbete, vilket i och för sig är mycket mindre och gruppen verkar hittills bättre så det är ju skönt. Vill verkligen aldrig hamna i den situation jag befunnit mig i de senaste veckorna då det påverkat min energi, ork och mitt humör. Har nästan känt mig isolerad från omvärlden då jag verkligen inte orkat göra något annat än sova, åka till borås och skriva skriva skriva på grupparbetet. Så förlåt till er alla som jag varit dålig på att höra av mig till. Hoppas ni förstår att jag ofta tänker på er alla och att jag helst av allt skulle vilja träffa er mycket mer än vad jag gjort. Ibland hamnar man dock i perioder som gör att man inte orkar med något annat än det man verkligen måste göra just då, och det är ju så att studierna tar mycket tid. MEN, till sommaren är jag klar och då ska tiden fördelas helt annorlunda! Ska såklart även försöka med det redan nu då jag hoppas att det inte kommer vara lika stor arbetsbörda framöver. Dock ser även nästa vecka ut att bli tuff då vi ska få en hemtenta utdelad på måndag som ska vara klar på onsdag samt att det nya grupparbetet vi precis påbörjat ska vara inlämnat samt redovisas på fredag nästa vecka. Men efter det så...

Över till ett roligare ämne, skoooor!! :) Här är några favoriter just nu!


Sam Edelman


Jimmy Choo


Fornarina

Move that ass

Kategori: Allmänt

Here they are, mitt nya träningskit! Tänkte att jag skulle försöka gå ut och gå och då ha på mig detta. Har ju nämligen inte hunnit/orkat träna på ett bra tag nu så något måste göras! Tänkte då att promenader kunde vara ett alternativ då det tar kortare tid och i alla fall är en början till att aktivera sig lite. Nu gäller det bara att komma igång, och bara det kan vara riktigt tufft... Måste ta mig i kragen!

Dagens vill-ha!

Kategori: Allmänt

Idag var jag åter igen i Borås för att fixa med grupparbetet inför presentationen i veckan. På vägen hem blev det en kort vända på stan där inköpen bestod av träningskläder, hade nämligen fått ett presentkort på Stadium. Får visa imorgon hur dom ser ut för just nu är jag för trött för att egentligen ens skriva här... Blir nog sängen för mig alldeles strax. Måste dock avsluta dagen med två vill-ha! Den översta är en spetsblus från Forte Forte och den andra är en svart topp med döskalletryck från Rützou, härliga va?! :)

The perfect grey sweater

Kategori: Allmänt


                              By Malene Birger - 1799 kr

The dinner

Kategori: Allmänt

Jobbade igår och ska jobba idag med. Känner att jag egentligen borde varit ledig då jag varit så stressad och trött denna veckan, men jag har ju sagt att jag ska jobba varannan helg so that's how it is. Hur som helst, igår åt jag och P en riktigt god middag här hemma som han lagade (jag fixade dock potatismoset). Det bjöds på oxfilé, potatismos, rödvinssås och sparris, sååå gott! Måste göras om snart igen!

Only girl

Kategori: Allmänt

Förlåt för mitt dåliga uppdaterande, men jag har haft/har sjukt mycket i skolan just nu... Har mått lite dåligt också och därav inte orkat göra så mycket annat än det jag måste med skolan...

Vad säger ni om Rihannas senaste? I like it :)

Chanel spring 2011

Kategori: Allmänt

Starbucks

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på textilhögskolan HELA dagen! Träffades vid 9 för att skriva på grupparbetet, som jag för övrigt känner mig sjuuukt stressad över, sedan hade vi föreläsning 13-15.30 och sedan blev det lite mer grupparbete fast då på Espresso House med en chailatte som trevligt sällskap :)

Fick idag min termosmugg levererad! En tjej som jag pluggar med va nämligen snäll och köpte en sådan till mig på starbucks i Barcelona när hon va där. Så nu är jag stolt ägare av en termosmugg där jag kan byta ut bilden på utsidan mot ett foto eller någon fin bild som jag själv hittar. På bilden ni ser sitter den bild som va där när jag fick den.



Brunch at Ritz

Kategori: Allmänt

Idag var jag och P på brunch på Ritz. Har varit där en gång tidigare då jag tycker det är bra mat och mycket att välja på. Idag åts det lite av varje, allt ifrån pannkakor till revbensspjäll till kladdkaka :)



Osh såhär såg jag ut under brunchen!


Nu blir det lite soffmys, har arbetat på mitt grupparbete ett bra tag nu...

Ullared

Kategori: Allmänt

Dagen har alltså spenderats på Ullared. Det var mitt allra första besök dit och jag är mycket nöjd med inköpen även om jag känner att det nog lär dröja innan jag åker dit igen, det va sjukt mycket folk! Vi fick börja med att köa i 1 timma för att komma in och väl där inne va det KAOS! Kundvagnar överallt och ljudvolymen ska vi inte ens tala om... Tillsammans lyckades jag och P i alla fall att fylla en hel kundvagn :) Blev bl.a en taklampa till sovrummet, strykjärn, massa handdukar, kuddar, strumpor, strumpbyxor, dvd-filmer, torrschampoo, ögonskugga, Bobbys schampoo + conditioner, nagellack, kabukiborste, väggklocka, pepparkakor, godis, julinslagspapper + snören, adventsljusstake, värmeljus... Bjuder på några bilder från dagen samt på några av inköpen :)


Military style

Kategori: Allmänt

Idag unnade jag mig en sväng på stan med en mycket kär vän. Blev både frukost och lite shopping, en härlig dag i mycket trevligt sällskap! Slog till på en stickad halsduk samt en lite oversized militärjacka med ett glittrigt peacetecken på ryggen, I love it! Imorgon bär det av till Ullared, för första gången ever! Hoppas kunna bjuda på lite "kändis"bilder här på bloggen efter det... :)

Mullvad eller svart

Kategori: Allmänt

Vad säger ni om dessa, spetstopp i mullvad eller svart? Jag lutar åt den första i mullvad... Självklart kommer dom från H&M, som blivit lite av en favorit det senaste, och kostar 299 kr.

Frustrationen stiger...

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag just nu mest känner mig irriterad, frustrerad, stressad, trött och uppgiven. I över ett år har jag sett fram emot den utbildning jag denna hösten påbörjade. Jag övervägde länge om det skulle vara värt att pendla flera timmar per dag och kom till slut fram till att det va värt det, jag ville verkligen, verkligen läsa Fashion Management. Känner fortfarande samma sak, MEN dessa grupparbeten tar kål på mig! Läser just nu två kurser samtidigt och i den ena kursen har vi ett stort project work som ska vara klart om mindre än två veckor. (Skrev ju lite om detta häromdagen, vi skriver om Lindex i vår grupp) Hursomhelst, vi har inte valt grupperna själva utan de blev vi tilldelade. Skolan vill tydligen att vi skall lära oss av varandras kulturer och integreras med de "utbytesstudenter" som också läser på programmet. Detta kanske låter som något positivt, och det skulle det mycket väl kunna vara, om det inte vore för den OTROLIGA kunskapsskillnad som uppenbarligen existerar oss emellan. Vem orkar agera dagisfröken i skolan för att så tydligt som möjligt försöka förklara gång efter gång vad som måste göras, hur det skall göras och när det skall göras?! Sedan får man förklara lite till, och lite till, och lite till... Och när man väl får något av dessa personer får man skriva om det... Dvs OM man får något över huvud taget. Detta tar fruktansvärt mycket tid och energi och till slut ger man upp och inser att man får göra allt själv. Som tur är har jag i alla fall en till tjej i min grupp som arbetar på och tänker på samma sätt som jag, så vi är ju två om det. Men vi är ju egentligen tre i gruppen, men det märks knappast. Har ALDRIG varit med om något liknande.

Så. Nu har jag fått ventilera mig lite. Ska försöka att inte tänka på detta resten av kvällen och istället försöka slappna av i soffan med lite te eller kaffe.

Imorgon ska jag försöka ha återgått till mitt normala jag.
Kram! 

Plumping lips

Kategori: Allmänt



Idag kom produkterna jag beställde från Too faced. Har precis testat läppglanset (lip injection) som ska få läpparna att svälla lite och se något större ut. Direkt efter att jag applicerat det på läpparna började den stickande känslan som varade i ca 5 min, sedan försvann det. Tror läpparna ser lite, lite större ut, samt lite röda. Får se om detta är något värt att fortsätta med... :) Den andra produkten är en primer som ska minimera porer och fina linjer och förbereda inför resten av sminket samt att den kan användas ovanpå sminkningen för att få sminket att hålla bättre. Ska inviga den imorgon tänkte jag! Återkommer med en recension vid senare tillfälle.

Kram!

Grå läckerbit

Kategori: Allmänt

Idag blir det alltså intervju med Lindex inköpare för dam. Ska blir intressant! Ska träffa min ena gruppmedlem innan och arbeta lite med vårt project work, samt äta lunch. Men först blir det duschen!

Den här grå t-shirten står högt på min önskelista!

                                Mauro Grifoni Denim - 1200 kr

Group work

Kategori: Allmänt

Idag är det grupparbete som gäller. Uppgiften innebär att vi skall skriva en strategic business plan för valfritt företag inom klädindustrin och min grupp har valt Lindex. Vi tittar bl.a på deras purchase, assortment och sales channel strategy. Imorgon ska vi ha en intervju med en tjej som arbetar som inköpare på Lindex damavdelning, ska bli riktigt intressant! Nu måste jag sätta fart här, så slänger upp en bild på gårdagens outfit!

Whyred

Kategori: Allmänt

Tänk om jag kunde få denna klänning från Whyred hem i brevlådan, hade verkligen inte varit helt fel! Den är helt enkelt fantastisk!


                  Whyred, omlottklänning - 1919 kr (Nelly)

Too faced

Kategori: Allmänt

Har jobbat hela dagen idag så strax blir det soffmys med kinapuffar och Marabou mintkrokant! Kanske även lite te till det, är rätt frusen just nu. Visst kom hösten väldigt fort i år?! Det är ju riktigt kallt ute på dagarna så har använt min fårskinnsjacka från Lindex flera gånger redan. Förresten klickade jag precis hem lite make-up! Blev följande produkter:



Too faced - Primed & Poreless Powder     Too faced - Lip injection

Veckans inspiration

Kategori: Allmänt

Veckans inspiration kommer från denna outfit som jag plockat ihop. Har verkligen fastnat för mottot  "avslappnat snygg"!