this concerns me

Mode, inspiration och trender.

En sak till...

Kategori: Inköp



Förresten, den här tunikan fick följa med mig hem från H&M idag! Lovely!

Min måndag

Kategori: Inköp



Såhär har jag sett ut idag! Läppstiftet kom dock till under den senare halvan av min dag. Hade bestämt mig för att köpa ett orange/rött läppstift och fann detta från Mac som jag bara älskar just nu! Färgen heter "good to go" och jag tror den kommer användas flitigt i vår och sommar! Köpte även en primer som används under läppstiftet.

Vitt fall

Kategori: Inköp




Idag har jag jobbat trots att kände mig sådär imorse. På rasten blev det ett besök på Lindex där jag fann denna vita skjorta som har ett underbart fall i tyget! Köpte även lite nya underkläder, inte lika kul att köpa men nödvändigt emellanåt. Om en timma blir det Solsidan, som alla andra söndagar, och glass :)

Härliga fredag!

Kategori: Allmänt

Idag avslutades Borås-vistelsen redan vid 13 (tack och lov) men innan vi gick på bussen mot Göteborg tog vi en sväng förbi Espresso House i Borås och köpte med oss scones, cupcakes och kakor som vi åt på bussen. Väl inne i härliga Göteborg tog vi en sen lunch på Avalon med ett glas vin till, kände att vi behövde fira att den här veckan äntligen va över!



Dagens

Kategori: Dagens outfit



Såhär har jag sett ut idag! Körde även på en sne knut i håret :)

T-shirt: Monki
Kavaj: H&M
Jeans: Saint Tropez
Halsband: Lindex

Härligt i brunt och svart

Kategori: Allmänt


Peeptoe - Forever 21


Svarta pumps - Nelly


Boots - H&M


Svarta boots - Forever 21

Oversized

Kategori: Allmänt

Jag är sååå sugen på denna härligt oversized kavaj från Lindex! Har redan fingrat på den flera gånger i butik :)

Bildkälla: Lindex Shop Online

Några timmar senare...

Kategori: Vill ha

Nu har jag ätit lite godis, läst lite i Fashionista och lugnat ner mig lite. Ska alldeles strax kolla på dagens avsnitt av stylisterna! Förresten, hittade precis ett par riktigt fina shorts från Acne! Vad tycker ni?


Borås, borås, borås...

Kategori: Allmänt

Kom hem lite tidigare än beräknat idag vilket är skönt, men det är också det enda positiva med den här dagen... Har haft en fruktansvärd förmiddag signerad Borås. Tror inte ens jag orkar skriva om det här utan jag tänker försöka släppa det nu och istället försöka fokusera min energi på att få en bra eftermiddag/kväll. Tänkte börja med en dusch för att rensa bort dagens negativitet och ilska och sedan sätta mig i soffan med en av alla mina nya modeböcker :) Köpte t.o.m lite godis på hemvägen som jag tänkte kunde fungera som stressdämpande, trots att jag inte ska äta godis... Har ju slutat med det. Typ. Hur som helst, nu tar jag ett djupt andetag, går in i duschen och återkommer senare ikväll med ett nytt inlägg som inte andas negativitet. Kanske t.o.m kan få till ett inspirerande inlägg om något moderelaterat?!

Min dag

Kategori: Allmänt




Såhär har alltså min dag sett ut. Promenad, varm choklad i solen längs med kajkanten (satt där i en timma) och sen en liten tripp på isen i småbåtshamnen här! Har inte vågat mig ut på isen innan men idag tänkte jag att om alla andra kan gå där och åka skridskor kan det ju inte va så farligt, och det va det inte heller :)

Ser inte fram emot veckan som kommer nu, har nämligen sjukt mycket att göra! Föreläsningar VARJE dag från 8.30 - 16.30 vilket innebär mycket tidiga morgnar samt sena hemkomster pga pendlandet till Borås... Dessutom jobbar jag till helgen... Längtar redan tills veckan är över.

Födelsedagsfirande

Kategori: Dagens outfit







Igår firades alltså min födelsedag (igen) med att min familj och min mormor kom hem till mig och P på middag. Jag hade på mig en svart byxdress samt grå kavaj med svarta detaljer. Fick lite presenter också! Fick två jätte fina blombuketter, två böcker: "Dagens Outfit" och "Vintage - En Stilguide Till Vintagemode", amerikanska dollar (till New York-resan) samt en heldag på stan med min syster där hon bjuder på lunch samt valfri shopping för 500 kr! Blev mycket nöjd!! Idag blir det ev en promenad i solen :) I övrigt ska jag ta det rätt lugnt, kanske kolla på filmen jag fick häromdagen; Lagerfeldt Confidential. Ha det bra i solen!

Min födelsedag!!

Kategori: Allmänt








Idag är det alltså min födelsedag! Dagen började med sång från älsklingen som kom in med frukost på sängen (campingplatsen), tre paket samt små cupcakes :) Paketen innehöll ett fotbad som jag alldeles strax ska inviga, ett par vita converse i skinn samt en väska från See by Chloé - behöver jag säga att jag är super nöjd?! Lite senare på dagen tog vi en sväng in till stan för ett besök på Röhsska. Jag va nämligen lite sugen på utställningen Cocktail där ett 30-tal klänningar från de senaste 100 åren visades tillsammans med accessoarer så som skor och väskor. På en stor skärm visades även Gallianos höstvisning. Absolut sevärt för er som är lite klädintresserade! När vi ändå va där kikade vi även lite på möbler/inredning som ställdes ut med tidstypiska föremål för varje årtionde. Efter vårt besök gick vi lite på stan och åt sen thaimat till lunch/middag, är fortfarande mätt! Imorgon kommer min familj hit på födelsedagsmiddag, så då blir det lite fler presenter :) Nu blir det soffan, fotbad och tre sorters klubbor!

Gaaaahhh!!!!

Kategori: Fashion Management

Skickade precis in min hemtenta! Vilken dag alltså. Och vilken hemtenta. För det första ve det näst intill obegripligt att förstå vad och hur man skulle besvara frågorna om man siktade på ett högre betyg. Det va nämligen ett antal obligatoriska frågor samt ett antal valbara beroende på vilket betyg man siktade på. Jag tänkte från början att ett A hade varit trevligt att få, men att ett B också är helt ok. Nu få jag dock va glad om jag ens får ett C, hann nämligen inte svara på tillräckligt många frivilliga frågor för att få mer än det :( Det va så fruktansvärt ont om tid så det är helt sjukt!! Min hemtenta slutade med 6 sidor full med text! Jag har inte ätit lunch och inte heller rest mig från min stol mer än den enda gången jag va på toa. Har ALDRIG varit med om något liknande!!! Jag har typ skrivkramp i händerna (så va tacksamma för detta inlägg) samt att jag är superstel i nacken och över skulderbladen. Fy f_n säger jag bara för den här dagen! Kan meddela att jag inte är ensam om mina åsikter kring upplägget och tidsutrymmet som gavs, vilket ju någonstans känns skönt att veta. Men men, nu lämnar vi det här bakom oss....

Imorgon är det min födelsedag!!! Wiiihh!! Och jag fick nyligen reda på att P tagit ledigt hela dagen som jag hoppades på att han skulle kunna göra :) Nu ska jag se dagens avsnitt av stylisterna och försöka slappna av....

Brainstorming och plugg

Kategori: Dagens outfit



Imorse tog jag Älvsnabben in till järntorget för att sedan möta upp S (vän och kurskamrat) på Handels för att diskutera lite inför vårt uppsatsskrivande, som egentligen startar i slutet av mars. Efter vår brainstorming blev det plugg inför morgondagens hemtenta i biblioteket. Vid lunchtid begav vi oss till Nöller och åt linssoppa, mycket gott! Några timmars plugg till klarade vi av innan jag begav mig hemåt kring 16-tiden. Är sjukt spänd (orolig) inför morgondagens hemtenta som vi fått nästintill obefintlig information kring... Det enda jag vet är att den är mellan 8-18 och vilken bok vi ska använda oss av. Jag håller i alla fall tummarna för att den inte tar hela dagen!!

Byxor i skinnimitation: H&M
Spetstopp: Lindex
Stickad tröja: H&M
Jacka: Massimo Dutti
Skor: Lindex
Halsduk: Mulberry
Väska: Mulberry

Gårdagens

Kategori: Dagens outfit



Igår gick jag klädd såhär. Kändes väldigt bekvämt och snyggt på samma gång :) Idag blir det plugg, plugg, plugg! Eller ett rejält försök till det i alla fall. Men först måste jag se gårdagens avsnitt av stylisterna!

Svarta jeans: Saint Tropez
Svart ärmlös skjorta: Lindex
Skor: Lindex (beställde dom till slut!)

Påsens innehåll...

Kategori: Inköp




Det va alltså denna skinn/mocka jacka från Gestuz som fanns i den ljusblå påsen från Fiorucci häromdagen! Kunde verkligen inte hålla mig borta från jackan när jag va inne på Fiorucci och fick se att min storlek hade kommit in igen, LYCKA!!

Spara eller slösa?

Kategori: Spara vs. slösa


Lindex Shop Online - 69,50 kr            Accessora, Lotta Djossou - 495 kr

Själv har jag precis köpt den billigare varianten från Lindex, fast i silverfärg :)

Två av mina absoluta favoriter

Kategori: Vill ha




Skinnbyxor: Custommade "Glady" - 2999 kr
Skor: Dico Copenhagen - 2279 kr

Dagens outfit

Kategori: Dagens outfit



Idag blev det alltså tre timmars jobb och då gick jag klädd såhär. Bootcut jeans (min nya favorit!), stickad tröja i silver samt gula lacoste sneakers, sådär lagom relaxed :)

Lördagen

Kategori: Allmänt

Åååhh va det är härligt väder ute idag! Helt underbart! Blev en powerwalk med P förut och om en stund blir att ta sig iväg till jobbet, blir bara tre timmar idag så det känns skönt :)

Igår va jag hemma hos mina föräldrar för att fira min pappas 60-årsdag och det va väldigt trevligt! Tror vi va ca 14 personer där och mamma hade lagat riktigt god mat. Till förrät blev det en form av räkcocktail med avokado, mango, citron och räkor. Huvudrätten bestod av en potatiskaka, lammytterfilé samt rödvinssås och som avslutning serverades det chokladfondant, hemmagjord vaniljglass, hallon och mango. Mamma smugglade dessutom en extra chokladfondant till min tallrik vilket jag glatt tackade och tog emot :) Kan säga att jag va rätt mätt och belåten efter intaget av allt detta! Senare på kvällen tog pappas tre systrar ton och sjöng någon sång med rörelser som de sedan skulle få min pappa att hänga med i. Kan väl säga att han lyckades sådär med det, men kul va det att titta på i alla fall och skrattade gjorde han så det va lyckat! Efter sången blev det en kort resumé av pappas liv fram till idag i form av bilder på honom genom åren. Skrattade nästan ihjäl mig när jag såg pappa och mamma på en bild från sjuttiotalet, herregud vilka frisyrer och kläder! För att inte tala om mammas något odiskreta glasögon, haha!! Bilder från kvällen dyker upp senare idag för nu måste jag göra mig iordning inför jobbet...


Dagens outfit

Kategori: Dagens outfit



Dagens outfit består av en klänning som andas vår rakt igenom! Till den blev det ett nytt halsband som känns lite 70-tal. På bilden ser ni mina två presenter som jag fick av älsklingen idag, det är nämligen vår 3,5-årsdag idag :) Blev superglad för det jag fick - dvdfilmen Lagerfeldt Confidential samt en bok av Martina Bonnier vid namn Fashionista, PERFEKTA presenter till en modeintresserad tjej som jag!!

Oops....

Kategori: Inköp

Beslutsångest...

Kategori: Allmänt

Ska alldeles strax iväg och klippa och slinga mitt hår, ska bli riktigt skönt att få det fixat! Har förresten fått en jacka på hjärnan som jag såg på stan i helgen, den är helt underbar! Men i butiken jag va i fanns inte min storlek så när jag kom hem försökte jag hitta den online men utan resultat. Men så idag, så va den bara där på en onlineshop!! Då den kostar litegrann vet jag inte riktigt hur jag ska göra... Men den är utan tvekan ursnygg!

Dagens outfit!

Kategori: Allmänt



Byxor: H&M
T-shirt: Elin Kling for H&M

See by Chloé

Kategori: Vill ha




Vårfin plånbok från See by Chloé! Ser ut att vara riktigt härligt skinn också :)

Dagens önskeoutfit

Kategori: Önskeoutfit





Tröja: Esmeralda
Skinnbyxor: Jofama by Kenza
Skor: By Malene Birger

En ny favorit

Kategori: Allmänt


Bland Mulberry´s nyheter fann jag precis denna skönhet - Cory Tote, Chestnut Soft Matte! Kedjeremmen samt tofs-detaljen på sidan gör den riktigt härlig! Måste kika in på NK någon dag och se om de fått in denna modell så att jag kan få klämma lite på den :)

RZ

Kategori: Allmänt



Så var det dags. Den 18 april släpps ett samarbete där Rachel Zoe ska styla sina favoriter ur Lindex vårkollektion. Hon ska alltså inte designa några plagg utan endast styla sina favoriter, men det kan nog bli spännande ändå :)

Brats

Kategori: Allmänt

Idag startade dagen med handledning för vårt grupparbete i Borås kl:10 för att därefter ägna timmar åt att skriva, rätta text, läsa igenom, göra matriser hit och dit, tappa fokus i skrattanfall, finpolera vårt quiz samt påbörja referenslistan. Hade faktiskt rätt kul, och det kanske inte är så konstigt då arbetet handlar om fenomenet brats :) Imorgon blir det studier på egen hand, har en del att göra faktiskt så det gäller att koncentrationen är på topp! Nu blir det soffliggande, lite tv samt chilinötter!

Shiny silver twin skull ring

Kategori: Vill ha


Jag fullkomligt älskar denna ring från Alexander McQueen! Skulle placera den på vänster hands pekfinger, har redan testat det i butik och det kändes helt rätt :)

Conscious Collection

Kategori: Vill ha

Den 14 april släpper H&M kollektionen Conscious Collection bestående av plagg i miljösmarta material, bl.a ekologisk bomull och återvunnen polyester. Jag tycker det är bra att det görs alltfler plagg i miljösmarta material och när plaggen dessutom är fint designade kan man ju inte motstå! Jag har plockat ut mina nio favoriter, varav fyra är shorts. Ja, jag är just nu inne i en period där jag bara älskar shorts i alla dess former!! :) 


                                       Shorts - 149 kr


             Byxor - 299 kr                    Klänning - 399 kr


                                       Shorts - 249 kr


                                          Väst - 99 kr


           Shorts - 149 kr                       Shorts - 249 kr


                                      Kavaj - 399 kr

Bildkälla: H&M.se - Conscious Collection

Vattengympa

Kategori: Allmänt

Idag har jag tagit det rätt lugnt och skrivit lite skolarbete. Planerna för resten av dagen är bl.a vattengympa! Va flera, flera månader sedan jag va på gymet sist så vi får se hur det går idag... Men vattengympa är ju lite mjukare träning så det ska nog gå bra :) Ikväll blir det också rätt lugnt, tänker mig liggande position i soffan med en filt och Solsidan, perfect! Förresten blev det några små inköp igår på stan, två par knästrumpor samt en bred ring :)

Fashion Management - med inrikting mot modemarknadsföring

Kategori: Fashion Management

Fick en fråga bland kommentarerna om jag inte kunde skriva lite mer om utbildningen jag läser och hur den är, och självklart kan jag göra det!

Jag läser alltså just nu en 1-årig magisterutbildning på Textilhögskolan i Borås kallad Fashion Management - med inriktning mot modemarknadsföring. Kraven för att söka denna utbildning är att man har en kandidatexamen inom ex. mode eller företagsekonomi. Själv har jag just en kandidat inom företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg där jag min sista termin riktade in mig mot marknadsföring. Inom Fashion Management som jag läser nu ingår följande kurser:

- Creative Businessmanship
Denna kurs måste jag säga nog varit den bästa. Den gav en grundläggande kunskap inom mode och då främst klädbranschen gällande hur processen från skapandet av ett plagg till det färdiga plagget. Vill man, som jag, jobba med inköp inom denna bransc va detta en mycket bra kurs. För att inte tala om lärarna, Anders Hedén och Jane McAndrew, två underbara personer aktiva inom kläd- och modebranschen som verkligen va duktiga inom sitt område. I kursen ingick ett stort project work som gjordes i grupp där man själv fick välja ett företag att skriva om. Min grupp valde Lindex. Arbetets fokus låg i att kolla på Purchase strategy, Assortment strategy samt Sales channel strategy och för att kunna skriva om detta intervjuade vi en inköpare på Lindex. Helt enkelt en mycket givande kurs! Tilläggas bör att båda lärarna startade varje föreläsning med att vi tittade på en musikvideo där de sedan sa något om kläderna i videon :) 

- Fashion Brand Management
Denna kurs va indelad i tre moduler.
I modul 1 pratade vi mycket om modets utveckling de senaste 100 åren samt analyserade olika märken/designers där vi skulle komma på vad som kunde förbättras/ändras på inom de närmsat 5-10 åren. Vi tittade bl.a på märken så som Armani, Filippa K och Alexander Wang. Intressant och lärorikt. 
Modul 2 bestod av ett grupparbete där vi tittade på olika delar (ex. web, pr och design) inom ett valfritt företag aktivt i den lägre prisklassen, ex H&M.
Modul 3 va en individuell hemtenta där kurslitteraturen användas för att koppla en film till ett fashion brand för att besvara på ett antal frågor. Jag skrev om Sex and the City och Manolo Blahnik.

- Fashion Retail Management
I denna kurs tittade vi mer på lyxmärken och ett dagsbesök i Köpenhamn gjordes där vi fick en föreläsning på Danish Design School samt en kortare rundvandring i fyra butiker; Gucci, Mulberry, Bottega Veneta samt Burberry. Även i denna kurs gjordes ett grupparbete samt en individuell hemtenta.

- Fashion Visual Communication
Ytterligare en mycket lärorik och bra kurs, dock väldigt mycket att göra! I grupp gjorde vi alla ett Fashion Magazine där vi själva fick välja vad det skulle innehålla samt hur det skulle se ut. Uppgiften innebar att vi tog foton i en studio som vi använde på vårt cover samt valde namn till vår tidning (Signé), gjorde underrubriker och valde färger - allt det som en framsida ska innehålla helt enkelt. Vi gjorde även ett spread (mittuppslag) med ett reportage och bilder. Allt detta gjordes i Indesign. Till tidningen gjordes även en hemsida (dock ej en fungerande sådan), ett arbete om en region (Göteborg) samt  en dagbok som dokumenterade hela vår arbetsprocess. Som individuellt arbete skrev vi alla ett arbete om en valfri fotograf och analyserade dennes arbete/bilder.

- Fashion Consumer Behaviour
Detta är den kurs som jag läser just nu. Vi är mitte uppe i ett grupparbete där vi ska skriva om en subkultur. Vår grupp har valt att titta på fenomenet "brats". Uppgiften går ut på att vi genom att söka fakta om vår valda subkultur ska göra ett quiz där man genom ett antal frågor ska kunna få reda på om man tillhör denna subkultur. En rätt kul uppgift faktiskt! I kursen ingår även en individuell hemtenta.

- Art of Business
Har ej påbörjat denna kurs än så kan inte skriva något om denna ännu.

- D-uppsats
Uppsatsen är det sista som görs innan examen och det är en D-uppsats på 15 hp.

Vad gäller mig personligen tycker jag tyvärr inte att alla kurser har levt upp till mina förväntningar. De kurser som jag verkligen tycker har varit bra är Creative Businessmanship samt Fashion Visual Communication. Både dessa kurser har lärt mig massor, speciellt de förstnämnda. Övriga kurser har varit lite mer basic och emellanåt tagit upp lite liknande ämnen som vi redan berört. Men jag ångrar inte att jag sökte denna utbildning. När jag tittat i jobbannonser har jag sett att vissa just påpekat att utbildning från Textilhögskolan i Borås ses som positivt. Att dessutom ha en examen både inom ekonomi och inom mode ser jag något mycket positivt om man som jag ser en framtid som inköpare! Jag kan såklart även tänka mig ett jobb inom marknadsföring, då jag alltid tyckt att det varit intressant, men mitt intresse för mode brinner lite starkare och därav är min dröm ett jobb som inköpare inom klädbranschen!

Nu blev detta en mycket långt inlägg men jag kände att det nog behövdes för att jag skulle kunna besvara frågorna jag fick i kommentarsfältet. Hoppas att detta svar hjälpte!

Ha en bra kväll!

Dagens outfit

Kategori: Allmänt




Såhär har jag alltså sett ut idag! Blev en fika på stan med P samt inköp av kvällens middag, räkor! Till räkorna blir det vitt bröd, romsås, het aioli samt vitt vin :) Köpte även en bukett tulpaner för att få lite vårkänslor i vårt vardagsrum. Vad gör ni ikväll?

Ska jag klicka hem dessa?

Kategori: Allmänt


Bildkälla: Lindex Shop Online

Dagens önskeoutfit

Kategori: Önskeoutfit




Skjorta - Whyred
Byxor - Acne
Väska - See by Chloé
Skor - Converse

K A O S

Kategori: Allmänt

Idag köade jag och en vän utanför H&M för att handla ur Elin Kling´s kollektion. Klockan 8.30 beställde vi frukost på Espresso House som vi tog med oss och satt och åt i kön utanför H&M, för ja det va redan kö vid den tiden! Vi hade riktigt trevligt och tiden gick rätt fort då helt plötsligt alla bara ställde sig upp. Klockan hade hunnit bli 9.59 och innan vi hann tänka så mycket mer än så va det bara KAOS!! Alla släpptes in samtidigt och på den lilla yta som kollektionen placerats i butiken trängdes massor av shoppinggalna tjejer som ryckte i allt och alla! Jag och min vän hade gjort upp en plan om vad vi skulle rikta in oss på och i vilka storlekar så vi fick i princip tag i allt vi tänkt oss, men HERREGUD va det va trångt och hetsigt!! Saker välte och folk ryckte i allt för att hitta deras storlek. Väl i provrummet insåg jag rätt snabbt att det jag främst siktat in mig, de vita skinnshortsen och silver kostymbyxorna, inte satt som jag väntat mig. Framförallt inte silverbyxorna. Om jag ska beskriva byxornas passform till min kroppsform är det rätta ordet illa. Riktigt illa. Vad gäller skinnshortsen satt de bättre än byxorna, men trots allt inte 799kr-perfekt-passform. Morgonens shopping slutade därför i att endast den transparenta, vita t-shirten inhandlades. Blir perfekt med en svart eller färgad bh under till brunbrända armar i sommar. Och 99kr, ja det va den väl värd :)

Från provrummet....

Kategori: Allmänt



....hem till mig!!

Make my day

Kategori: Allmänt

Kära läsare, det är fler än er (få) som hittills kommenterat som läser min blogg, det vet jag! Så kom igen nu!! Skriv en rad eller två så förgyller ni min tillvaro lite extra :) Vill ni vara extra duktiga så skriver ni fler gånger, exempelvis när det är något som inspirerat er, om ni undrar över något osv... Så nu kör vi, make my day!!! :)

Brunt, turkost och rosa

Kategori: Allmänt



I förmiddags va jag på pedikyr och det va så otroligt skönt! Efter pedikyren tog jag en sväng på stan och som ni ser hamnade jag i H&M's provrum... Men det blev inget inköp idag då jag ska lämna tillbaks en jacka jag köpte på H&M för ett litet tag sedan och då byta till lite av plaggen på bilderna :)